Napisal/-a Analiza Nikol » Če avg 24, 2006 1:32 pm
Ena hecna ideja sm dobila. Tuok sm že enih zjebanci slišala na račun tega de sm polanka, še več pa tistih, čez seučane, de sm se spouna, de be bel hod dobar tole čimveč teh kozlarij zbrat... pol pa ena knjiga izdat... Tu se mal hecam, be bel pa zanemiu slišat, kouk jih še vedrug kej veste. Se vem, de znaja bit eni že mal žalivi. Pa predlagam, de jih uselih napišete. Se tu neč osebnga ne pomen. Sam de se ana zbjerka nardi.
Anakat sa mi djal, se je Blegaš s Polanske strani gou zarad tega, ke sa se polanci po štjerih plazil gor gledat, kok seučan po dvjeh hodja. Po sa me pa še prašal, kej be ratal, če be čez cela Polanska ana cerada napjeu... menda največ cjerkus na svjet.
Sam pol sm pa tuhtala, pa sm ugotovila, de be biu nihou cjerkus gotou bel uspješn ket naš - sam pomisnma kejšne žvali maja:
Kojna muorja skoz gobc okol obarnt, ke ni placa, de b'ga na okol.
Koure maja urečka na ret parvezana, de se jajca uloveja, de se ne odkotaleja u dolina.
Posi z ritja lajaja, ke se z gobcam u griva daržeja.
Največ reveži sa pa otroc, ke nucaja 7 žoug - za vsak dan u tjedn ena. U nedejla greja pa u dolina z autm, pa jih pobereja.
Paruje tud, de je buoli, de se sosed na sosjeda kar zdere, ke ga bo ta boli slišu, ke če u šou do nega pa mu lep povedu, kar mu gre, al pa če u' šou, de gau nalomu, se bo tok al tok na tist doug puot u dolina pa spet ghor že ohladu,...